Dil Seçiniz: العربيةEnglishFrançaisTürkçe
العربيةEnglishFrançaisTürkçe

Geleneksel Türk mutfağının zamana meydan okuyan ve efsaneleşen lezzeti baklava, bu yıl bambaşka bir formda ve lezzette karşınıza çıkıyor: Soğuk baklava! Sosyal medyada büyük bir heyecan yaratan soğuk baklava, geleneksel ve modern tatlı senteziyle büyük bir hızla yayıldı. Şimdilerde klasik fıstıklı baklavanın yanında bir de soğuk, serin baklava yer alıyor. Baklava çıtırtısını soğukla birleştiren İrfando ustaları, müşterilerinin soğuk tatlı ihtiyacına geleneksel bir tatla çözüm sunuyor. Görüntüsüyle iştah kabartan, yiyenlerin yorumuyla heyecan yaratan soğuk baklavanın bu kadar popüler olmasının sırrı alıştığımız lezzetin yeni fakat damak zevkimize uygun şekilde geliştirilerek yaz sıcaklarında serinletici etkiyle bize sunulmuş olması. Soğuk baklava bildiğiniz gibi sulu şerbet yerine sütlü bir şerbetle tatlandırılıyor, sütün yoğun ve özel tadıyla etkisini artırıyor. Üzerine çikolata parçacıklarının da isteğe bağlı konulduğu baklava, hafif lezzetiyle popüler olmayı hak ediyor.

Soğuk baklava geleneksel yaz tatlılarının arasında girdi

İrfando ustaları, leziz dondurma yelpazesine eklediği soğuk baklavalarıyla yaz enerjisini yükseltiyor, tatlı krizlerini hafifletiyor. Geleneksel yaz tatlısı dendiğinde akıllara dondurmayla birlikte soğuk baklava da geliyor, tüketiciler soğuk tatlı konusunda beklediğini buluyor. Soğuk baklavanın en büyük artısı küçükten büyüğe herkese hitap etmesi, hafif tadıyla özel diyet yapanların bile yemeyi tercih etmesidir. Soğuk baklava öylesine sevildi ve benimsendi ki yaz boyunca nişan ve düğün törenlerinde sıklıkla kullanılmaya başladı. Geleneksel malzemeler, modern tariflerle ve yenilikçi bakış açısıyla harmanlandığında böylesine müthiş lezzetler çıkabiliyor. İrfando, soğuk baklava servisinin memnun edici olduğunu, yiyen herkesin beğendiğini ve çok fazla talep olduğunu belirtiyor. Soğuk baklavanın yanı sıra sütlü burma kadayıf gibi yeni lezzetlere de zemin hazırlandığı görülen bir gerçek. Süt, klasik suyla yapılan şerbete oranla daha hafif kalıyor, şerbetli tatlı yiyemeyenlere hafif lezzetler sunuyor. Sütlü, çikolatalı baklava son yılların en büyük lezzet icadı olduğu için tüm Türkiye’de popülaritesini sürdürüyor, klasikler arasında yerini sağlamlaştırıyor. İrfando soğuk baklava menüsü ise tüm şubelerde yoğun talep görüyor, her yaş grubunun beğenisini kazanıyor.

Soğuk baklavanın kalorisi daha düşük

Klasik baklava çeşitleri yoğun şerbeti ve kat kat hamuruyla sadece bir porsiyonda 350 kalori kazandırıyor. Üstelik şerbeti ağır geldiği için insanı birkaç lokmada kesiyor. İrfando menülerini süsleyen soğuk baklava ise bir porsiyonda sadece 215 kalori sunuyor. Bu anlamda soğuk baklavanın daha hafif, daha ferah ve daha az kilo aldıran bir tatlı olduğu kabul ediliyor. Soğuk baklava sütlü şerbetiyle her anlamda çok hafif bir tada sahiptir. Diyet yapanların dahi keyifle, gönül rahatlığıyla yediği sütlü baklava, düşük kalorisiyle tatlı ihtiyacını karşılıyor, tatlı anlamında ise tatminkâr bir damak zevki sunuyor. Sütlü baklava protein, kalsiyum açısından ideal besin değerleriyle memnun ediyor, yiyenlere iyi hissettiriyor.

Çikolatalı, pudra şekerli, fıstıklı, cevizli, dondurmalı soğuk baklava

Soğuk baklava sade ve çikolatalı olmak üzere iki farklı çeşit bulunduruyor. Çikolatalı soğuk baklava, hamuruna çikolata ya da kakao konularak yapılıyor, sütlü şerbetle tatlandırılıyor. Soğuk baklava piştikten sonra sütle buluşturuluyor, yaklaşık iki saat kadar sonra ise yemeye hazır hale geliyor. Sütlü baklavada çikolata haricinde pudra şekeri, fıstık, ceviz, dondurma seçenekleri de bulunuyor. Çikolatalı hamur haricinde klasik soğuk baklava üzerine çikolata parçacıkları serpilerek servis yapılabiliyor. Sade soğuk baklanın üzerine ise isteğe bağlı olarak pudra şekeri, fıstık, ceviz ya da dondurma eklenebiliyor. Herkes sevdiği lezzetle özel bir baklava tadına kavuşabiliyor. İrfando soğuk baklava çeşitleri damak yolculuğuna çıkmanızı sağlayacak zenginliğiyle yaz günlerinizi serinletmek için sizi bekliyor.

İrfando’da soğuk baklava yediniz mi?

Türkiye’nin birçok köşesinde dondurma hizmeti veren, yaz ve kışlık dondurma çeşitleri ile damaklarda şahane tat bırakan, ruhunuzu mutlulukla sarmalayan İrfando, bu yıl soğuk baklava çeşitleri ile sizi bir kez daha hayran bırakmaya hazırlanıyor. Türkiye’deki tüm İrfando Dondurma şubelerinde soğuk baklava bulabileceğinizi biliyor muydunuz? Soğuk baklava lezzetini deneyimli ustalarıyla en iyi şekilde sizlere servis eden şubelerimiz, henüz sütlü baklava ile tanışmayanları hemen şubelerine davet ediyor. Bu müthiş yaz baklavası ile hâlâ tanışmadıysanız İrfando şubeleri güler yüzlü personeliyle sizleri bekliyor!