Dil Seçiniz: العربيةEnglishFrançaisTürkçe
العربيةEnglishFrançaisTürkçe

Sıcak yaz günlerinin ferahlatıcı etkisi dondurma, yaz enerjisini tüm yönleriyle hissetmemizi sağlıyor, serinleten lezzetiyle mutluluk saçıyor. Yaz geldiğinde kafeler, sahiller, sokaklar dondurma yiyen insanlarla doluyor, dondurmacılar en çılgın günlerini yaşıyor. Peki, kış geldiğinde neler oluyor? Alışagelmiş kurallar, çok sevdiğimiz lezzetlerin bir mevsimle sınırlandırılmasına sebep oluyor. Dondurma yıl boyunca yenilebilecek leziz ve hafif bir tatlı. Ancak yerleşmiş zihniyet kışın dondurma yenmeyeceğini söylüyor. İrfando dondurma ise kışın dondurma yenir demek için “kışlık dondurma” ile karşımıza çıkıyor. Evet, meşhur İrfando Dondurma, kışın yenilebilen dondurma çeşitleri ile kışlık dondurma kavramını zihinlere yerleştiriyor.

Dondurmanın tek bir mevsimle sınırlandırılması, bu müthiş tatlara yapılmış en büyük haksızlık. Üstelik kış mevsiminde de dondurma yemek isteyen, talep oluşturan geniş bir kitle varken. İrfando Dondurma, kış dondurması ile talebi doğrudan karşılıyor, yepyeni bir deneyim yaşatıyor. Çünkü kışlık dondurmalar, yazın yediğimiz dondurmalar gibi buz gibi keskin bir soğukluğa sahip değil. Bilakis yumuşak bir serinlik eşliğinde alıştığınız dondurma lezzetine sahiptir. Öyle ki ebeveynler çocuklarının dahi kış dondurmasından tatmasına gönül rahatlığıyla izin veriyor.  

Kışlık dondurmalar solunum yolu hastalıklarına iyi geliyor

Kışın dondurma yenmez argümanının temelinde “boğaz enfeksiyonu yapar, boğazın şişmesine sebep olur, hasta eder” yatıyor. Oysaki doktorlar, solunum yolu rahatsızlıklarında boğaz enfeksiyonu ya da bademcik ameliyatı sonrasında dondurma gibi soğuk besinler önererek boğazın rahatlatılabileceğini belirtiyor. Örneğin, kreş ve anaokulu dönemi çocuklarda sıklıkla el – ağız – ayak hastalığı görülür. Bu hastalıkta doktorlar çocukların ağız içi yaralarını rahatlatmak, boğaz enfeksiyonunu hafifletmek için dondurma tüketmesini öneriyor. Kışlık dondurmanın mucidi İrfando Dondurma ustaları, mikropların soğuğa dayanıksız olduğunu hatırlatıyor, kışın dondurma yemenin hasta yapmayacağını vurguluyor.

Dondurma, yenmeye başladığı andan itibaren hızla ısı değişimine uğrayarak etkisini yitiriyor. Kışlık dondurma ise reçete olarak yazlık dondurmalardan farklıdır. Kışlık dondurma yiyenler boğaz ağrısı ya da hasta olma riskini yükseltmiyor aksine düşürüyor. Kışlık dondurmalar immün sistemi güçlendirerek vücuttaki mikroplarla savaşıyor, grip, nezle ve boğaz enfeksiyonu gibi rahatsızlıklarda iyileştirici, rahatlatıcı etkiler sunuyor. Tüm bu etkiler ve uzman görüşleri neticesinde kışın dondurma yeneceği kabul edilen bir gerçektir.

Mutluluk hormonu salgılayan kışlık dondurma

İrfando Dondurma, kışlık dondurma çeşitleri ile insanların sadece yazın değil kışın da mutlu olabileceğini belirtiyor. Yapılan araştırmalar, dondurmanın çikolatadan çok daha fazla mutluluk hormonu salgılattığını ispatlamıştır. İrfando Dondurma, yaz boyunca dondurma tutkunları ile buluşturduğu çeşitleri sayesinde mutluluk hormonlarının daha yoğun salgılanmasına katkıda bulunuyor. Bu hormonlar kış dondurması ile artık sadece yazın değil kışın da salgılanıyor. Sonbahar ve kış melankolisini geride bırakmak için en iyi, en lezzetli çözüm kış dondurmalarında saklı. Yumuşak, ferah, lezzetli ve hafif dondurma lezzetinde bir külah mutluluk sizleri bekliyor. İrfando Dondurma çeşitlerinde sadece mutluluk hormonu mu saklı? Elbette hayır! A, C, D ve E vitaminleri; fosfor, magnezyum, kalsiyum, potasyum gibi önemli ve gerekli mineraller de saklı. Uzun araştırmalar sonucunda ortaya çıkan kışlık dondurma tarifleri, yaz dondurmaları gibi hafif, lezzetli ve cezbedici çeşitlere sahip. Hem tadıyla hem etkileriyle kışın dondurma yemek çok daha zevkli. Küçükten büyüğe herkesin ortak tutkusu dondurmanın mevsimi artık yok, her mevsim keyifle yiyebilirsiniz.

Mutlu anların eşlikçisi dondurmalar kışın da sizinle

Dondurma müthiş lezzetiyle mevsimlere sığdırılmayı değil, mevsimlerle birlikte yaşamayı, yenmeyi hak ediyor. Mutlu anlarda, kalabalık sohbetlerde, neşeli saatlerde, romantik anlarda size tatlılığıyla eşlik eden dondurma neden sadece yazın tüketilsin ki? İşte bu yüzden mutlu anlarınızın eşlikçisi, nostaljik anlarınızın öznesi dondurmalar kış mevsiminde de sizinle! İrfando Dondurma, bin bir emek ve reçete sonucu geliştirdiği kışlık dondurma çeşitleri ile ruhunuzu, damak zevkinizi, sağlığınızı ve mutluluğunuzu korumayı hedefliyor. En kaliteli kış meyveleri, en leziz yemişler ve en güzel tariflerle ortaya çıkan kışlık dondurma, besleyiciliği ile kış havasında soğuk bir şeyler yeme keyfini artırıyor. Dondurma tutkunları, kışın da yiyebileceği, sağlıklı ve lezzetli dondurma çeşitlerini bulabilmenin mutluluğunu yaşıyor. Birçok şehirde, birçok noktada hizmet veren İrfando Dondurma, kışlık dondurma çeşitleri ile en az yaz sezonu kadar hareketli günler geçiriyor, mevsimsiz dondurmalarıyla küçükten büyüğe herkesin damak zevkine hitap ediyor.

Kışlık Dondurma Çeşitleri İrfando Dondurmacılarında Sizi Bekliyor

Kışlık dondurmanın mucidi İrfando, yıl boyunca dondurma menüsünde efsanevi lezzetler sunuyor. İrfando Dondurma çeşitleri şöyledir: Yer fıstıklı, ballı Antep fıstıklı, kuru meyveli dondurma, ballı fındıklı dondurma, cevizli ballı dondurma, güllü dondurma, lavantalı dondurma, böğürtlenli dondurma, kakaolu dondurma, sade dondurma, frambuazlı dondurma, karamelli dondurma, vişneli dondurma, muzlu dondurma, çilekli dondurma, limonlu dondurma, ahududulu dondurma, portakallı dondurma, mandalinalı dondurma, kayısılı dondurma, bademli dondurma, karışık meyveli dondurma. Tüm dondurmalar organik içeriği, yoğun lezzeti, hafifliği ve yüksek besin değeriyle dikkat çekiyor, yiyenlerden tam not alıyor. İrfando Dondurma’nın son tarifi kışlık dondurmaları tüm şubelerinde sizleri bekliyor. Sevdiğiniz lezzetleri kışında tatmak için hemen İrfando’ya gelin.